Snabb Lasagne

Här kommer ett recept på en snabb lasagne, perfekt när man är hemma lite senare men ändå vill ha riktig mat. Jag försöker laga lite extra för att få till en matlåda eller frysa in, alt att kunna äta en kväll till. Då min barn inte tycker om krossade tomater så använder jag passerade, men krossade funkar lika bra. 
 
Snabb Lasagne.            Ca 8 portioner
 
Ingredienser: 
 
2 gul lök
1 kg blandfärs
2 st passerade tomater (ca 800g)
4 tsk torkad basilika 
salt och peppar
 
1,5 pkt färska lasagneplattor
2 st färdig ostsås 
1 boll mozzarellaost
 
 
Hacka löken.
Stek lök o färs i en stor kastrull/gryta. 
Häll ned passerade tomater och sedan basilika.
Smaka av med salt och peppar. Jag använder oftast grovmalen svartpeppar. 
 
Ta fram en form, jag använder en som är 22x32 cm. 
Häll ett lager ostsås i botten, sedan ett lager med lasagneplattor, sedan köttfärs. Fortsätt varva hela vägen upp. 
Avsluta med ett lager ostsås, plattor och sedan ostsås igen. Lägg på skivad mozzarella och ställ in i ugnen i 30 min på 200gr i varmluftsugn, alt 225gr i vanlig ugn. 
Ta ut och låt stå ca 10-15 min så den hinner stelna till lite. 
 
Servera med en god sallad, gärna med fetaost och oliver.
 
Tips: man kan lätt sätta sin egen prägel på lasagnen genom att ha i ex färska spenatblad, färsk basilika, finriven morot, keso eller annat gott. 
 

Kommentera här: